måndag 4 april 2011

En blå blomma i min hand


På en och samma dag blommar så den blå blåsippan och julrosor. Fick för mig att lyfta bort en del geggiga löv och det tog inte många minuter för fem julrosblommor attt slå ut. Flera andra julrosor har gott om knopp.
Med såväl hängslen som livrem, dvs nät av två sorter ska väl rådjuren inte äta knoppen som de gjorde förra året.Av en händelse råkar jag ha semester 3 dagar, efter 12 imorgon. Gissa om jag kommer att vara inne eller ute?

Fullt med blommor i de fyllda snödropparna.
Under geggiga lövtäcket kryllar det av liv, allt är på väg upp,
nja, inte allt men väldigt mycket!!!


Ha en skön måndagkväll alla!

8 kommentarer:

 1. Härligt Anette med två vackra växter i blom :=)
  Trevligt med lite semester mitt i veckan! Självklart ska du vara ute och mysa runt i trädgården.
  Önskar dig en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Blåsipporna blommade under fjolårsgräset här också.... Fick i all hast slita av dom täcket så jag får njuta av grannlåten.... Får hoppas dom inte blir alltför frusna av den behandlingen ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt/Nina

  SvaraRadera
 3. Härligt, min ungerska blåsippa blommade i dag och en liten fröplanta av den vanliga. Mycket knopp är de på en del men en del kommer inte ens upp eftersom sorken saboterat växtplatsen:( Ha det gott ute i trädgården i morgon/Monne

  SvaraRadera
 4. Oooh så trevligt! Så långt har det inte kommit här än riktigt. Julrosorna står i knopp men någon blom har jag inte sett till än... Förutom den knopp jag "tvingade" upp för några dagar sedan. De är ju så vackra! :) Och blåsippan sen! Underbar!
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. oj vilken lycka!!!!
  ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. En så blå julros! Visste inte att det fanns! Min (vita) julros har just börjat blomma om, vet inte hur jag ska sköta den i väntan på utplantering i vår ännu istäkta trädgård men gör så gott jag kan, pussar den då och då.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Helt rätt dagar att vara hemma på. Nu uppskattar man varje förändring som mest.
  Men att rådjuren äter julrosor... Hjälp, måste ut och täcka här också.

  SvaraRadera
 8. Ha de´gott under semestern och grattis på födelsedagen(?)!
  Skulle också vilja vara ledig och titta på vitsipporna när de vecklar ut sig, de första står i knopp nu. Mina blåsippor har inte tagit sig upp ur lövtäcket än, men de kommer väl:)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...