fredag 1 juli 2011

Minette räddades av presenningen

Årets blomning räddades av att knopparna täcktes med presenningar. Annars hade de klibbat ihop under regnen. Det har hänt två år i rad....En av de tre Minetterna syns i bakgrunden.
Med god syn (klicka upp bilden) kan rengarengaliljan ses vid granens stam. Det gulvita är sollejongap. T v åbrodd och t h klematisen Alionushkas gröna blad. Den blommar också, men det fick inte plats på bilden.Tillbaks till Minette. Den här är nog tre meter bred. Det är den största. Soffan i rosengården syns, det vita är vitpytta som kommit igång fint.Mme Plantier blommar för fullt i bakgrunden. Har undrat så vad hon hette i förnamn, den där franska trädgårdsmästarens fru...Den fint randiga heter Mécéne. Små blommor men väldigt söta.

Min arveros från mormors trädgård. Första skottet grävde morfar upp. Den rosen växte vid lekstugan.

En självsådd. De här hamnar lite här och där. Pryder vilken plats som helst.

Den allra sötaste lilla klematisen jag har börjar visa upp sig. Precis i tid för att matcha brunnävorna, som snart ger upp. Jag hade tänkt färgerna skulle förstärka varann. Tänkte väl inte på att blomningstiderna inte stämde riktigt.

Idag har varit mammas födelsedag. Hurra för nyblivne 72-åringen!

Imorgon ska jag putsa i trädgården, trädgårdsvisning väntas på söndag.


Ha en skön helg alla.

4 kommentarer:

 1. Härlig blomning hos dig! Gillar särskilt den där Mme Plantier, skulle platsa här i vår trädgård och jag antar att om den klarar sig hos dig så gör den det här också.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Tanken på att täcka Minette med en presenning har aldrig fallit mig in, annars är det nog en god idé här på västkusten, förra året var ett av dom första åren jag fick se henne helt utan ruttnande knoppar, vi får se hur det blir iår, än ser hon ok ut trots gårdagens regn.

  SvaraRadera
 3. Åh vad jag älskar den första bilden! Precis så, i den stilen skulle jag vilja ha stora delar av trädgården! Vilt men med en försiktig hand som styr. Fina rosor och bra ideér!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Härliga blommor hos dig. Jag gillar verkligen den oidentifierade rosa blomman med de flikiga bladen. Tjusig!

  Jag anmäler mig som följare!

  Ha en in lördag.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...