tisdag 15 november 2011

1000 stjärnor, Jupiters månar och hemma

Testat med att ta några stjärnhimmelsbilder. Behöver prova mig fram till hur de blir bäst. Nu var det ganska varmt så jag blev ute ett bra tag. Först en bild på en massa stjärnor, sedan en på vad jag tror är planeten Jupiter med några av dess månar.Så en bild på min "stjärna" just nu. Ni har sett den förut, men nu har hon tre blommor! Tjusig!!

I trädgården blommar det lite grann, men ett par som inte kommer att hinna längre än till knopp är en av dagliljorna och en av irisarna. De gjorde en chansning som inte gick hem.


Annars då?
Jo, det är mörkt, väldigt mörkt och varmt. Jag föredrar ändå det framför snö i november. För mig räcker det om det finns snö från julafton till sportlovet.
När jag kom hem från jobbet idag, såg jag en stor uppgrävd grop där tulpaner grävts ner. Lökarna låg hullerombuller och småplantor av Sedum lydium likaså. Strödde ner mer benmjöl och återplanterade tulpanerna. Stjälpte över ett plasttråg med en tung sten ovanpå. Hoppas det stoppar hungern hos marodören.

Ha en fin kväll alla!

6 kommentarer:

 1. Häftiga biler på natthimlen:) Håller med dig om att det inte behöver komma någon snö ännu, den kan som sagt komma lagom till jul:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så härliga bilder på en vacker stjärhimmel.Vi har inte snö heller än....tack och lov:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Härlig natthimmel! Oj då, har redan rådjur od tänkt sig att smaka av godsaker i din trädgård som ligger under jord! Hoppas de håller sig undan.
  Tack för fina bilder, ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Wow dina bilder från stjärnhimlen är helt fantastiskt,såg du Jupiter och dess månar med blotta ögat?Även spindelliljan är tjusigt,min är tyvärr i spindeliljorna himmel.
  Har det gott hälsar Renate

  SvaraRadera
 5. Fniss, även hos dig blommar irisarna om? Här med, har en som har blommat i 3 veckor nu, knopp nr 4 på stängeln slår ut.
  Fantastiska bilder på stjärnhimlen. Har ni så mörkt att du inte får in störande ljus? Det saknar jag så mkt här i stan, att få se en riktig stjärnhimmel utan orange lampor från gatan och motorvägen...

  SvaraRadera
 6. Jag såg din bild på spindelliljan. Jag fick en med mig hem från Puerto Rico igår. Hur sköter man den?

  Sommar Torsåkersbon Cristina

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...