fredag 24 februari 2012

Eländes bladlöss


De har överlevt vintern inne.

Jag har klämt.

Varenda en jag sett.
Problemet är att de blivit fler snabbare än jag hunnit med.


Jag klämde två, ser på bilden att jag missade en...När nu innesådderna tar sig en efter en och ska flyttas upp under ljuset i övre köket, då befarar jag att det blir problem för mig.
Inte för bladlössen...

Kan inte spara de uppväxande nere i värmen, fattigt på ljus. Är det bättre där uppe, svalt och väldigt ljust men där finns bladlöss....???!!!

Ha en fin helg!


3 kommentarer:

 1. De är några jobbiga rackare att ha och göra med:( har insett att de ofta kommer vid ojämn vattning men det är himla jobbigt att bli av med dem. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ja. Det är en tungt övervägande orsak till varför mitt växthus får vara ett sk kallväxthus. Vintern tar kål på alla kryp där.
  Men övervintringskällaren har samma problem som den du visar. Enda trösten är att när man väl låter dem stå ute i sval och lite blåsig vårdag så brukar de försvinna.Och, krukor som skall inne i växthuset får man gå igenom ordentligt och klämma ihjäl de som syns och hålla stenkoll ett tag framöver. Byta jord är också viktigt.

  /Anja

  SvaraRadera
 3. Vilken otroligt vacker bild på Stiglitzen,ja de andra bilderna är bra med så klart.Bladlöss är ett elände att får in.Jag har på en av mina hortensior som står i hallen under en lysrör.Har inte kollat den sedan jag kom hem igår.Här är all snö och is borta men blöt är det då tjälen är kvar i marken.Sportlov är över här nu.
  Ha det gott hälsar Renate

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...