tisdag 24 maj 2011

Rosenpionsinventering imorgon istället...

..för idag stormade det väl mycket. Det är de här som blommar som bäst. De ska märkas upp och fotograferas var för sig. En som absolut ska behållas för egen del är den främsta. Mörkast av alla!


Skomakaririsen har blåst sönder och lagt sig ner. Rosen Agnes har knäckts av!

'Larry', en alldeles förtjusande aurikel jag köpte på trädgårdsmässan förra våren. Tack vare storleken har den klarat blåsten bra mycket bättre än annat. Har många knoppar i år!

Jag tog några bilder på vinterns sådder och gick igenom bilderna på datorn (pga blåsten). Det är faktiskt mycket som gror.
Bl a Zigadenus glaberrimus, Sedum lydium, Salvia dumetorum, Swertia kingii, Ramonda myconii, primula farinosa, Anemone rupicola, Anemone leveillei, saxifraga cuneifolia, Gentiana affinis, Jeffersonia dubia, Pulsatilla halleri och Gentiana purpurea. Bland annat alltså!

Skön kväll alla!

2 kommentarer:

  1. Usch ja, den här blåsten kunde vi vara utan! Så mycket fina växter du har sått! Jag sådde Ramonda myconii för några år sedan och fick upp några små ynkliga plantor. Tyvärr hade grannens katter varit här och trampat ner de små liven, det är ju sånt som händer.
    Ha det gott!
    Christina

    SvaraRadera
  2. Så spännande att sådderna tar sig!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...