tisdag 30 augusti 2011

Gentianapremiär & färdigt projekt

Har de senaste dagarna hållit koll på några gentianor. På förra stället hade jag ett par men de ville inte ta sig här, så de senaste fem åren har jag saknat dem. I vintras sådde jag några, i våras var jag till Hannelotte och därifrån följde tre krukor med mig hem.
En rosa
En vit
En blå

Här är de planterade:


Den första i blom är rosa. Gentiana asclepidae 'Rosea'.

 En av de andra, många knopp i Gentiana x hexafarreri 'Alba', den blå som också har knopp är 'Eugens Allerbester'. Finns anledning att återkomma till de. Liksom mina egna sådder. Där finns t ex två plantor Gentiana purpurea!


Sparrisrabatten har utökats rejält. Dubblat storleken och rättat till proportionerna. Här blev det plats för sju dagliljor. Glanskörsbäret har ju nyligen planterats. Nu finns här också både ormhassel och pärlrönn.Ha en skön tisdagskväll alla!


5 kommentarer:

 1. Va kul med genetiana-blom! Jag har också tre sorter. Fast mina är blåa alla tre. Höstgenetianan blommar nu och klasgenetianan står i full knopp. De är så vackra tycker jag. :)
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Gentiana är en härlig växt! Hoppas att jag kan få den att trivas här hos mig!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 3. ÅÅ egna frösådda gentiana purpurea!!!Man får gratulera för den är inte en lätting att så!!Jag köpte den av Hannelotte i år så nu hoppas jag den växer superfort:) jag köpte även den rosa knipp som du har också men den har jag inte sett om den börjat blomma måste kolla.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Vilka ljuvliga gentianor! Har några men lyckas alltid att placera dem fel så de hamnar under andra växter som breder ut sig:( Får nog flytta dem till något nytt ställe. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Det kommer bli en snygg trädgård.

  Blå gentiana är en önskeväxt:)

  Marie

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...