söndag 18 mars 2012

Räknade till minst 68 knoppar

Hepatica nobilis Rubra Plena.

Fanns under snötäcket när vi köpte gården 2006. Mitt skrik måste hörts vida över bygden när jag upptäckte den. Till och med maken håller koll på den här varje vår.
Idag har jag farit fram med häcksaxen och klippt ner mängder med torra växter i trädgården. Det var premiär för året. Klippte smått och lät det ligga. Det var under detta jobb jag kikade extra noga på hur det såg ut vid den röda fyllda blåsippan.
Fullt med knopp! Jag bara måste räkna, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7...33, 34, 35......65, 66, 67, 68. Minst, för där är ännu några oräknade. Svårt hålla koll på vilka som är räknade, och jag ville inte ha av någon av dem, så jag slutade räkna vid 68.Ha en härlig avslutning på veckan!


7 kommentarer:

 1. Åh, så roligt, Anette!  Fick ju faktiskt också ett par små plantor av dig.
  Den ena har försvunnit, men igår såg jag att det finns några knoppar på den andra. Blev så jätteglad! Ska försöka pyssla om den ordentligt!

  Fast de verkar inte trivas så där superbra hos oss.
  Förstår inte, för på Frösön växte blåsippor i alla möjliga konstiga lägen - till och med i gruset på vägkanten.

  SvaraRadera
 2. Hihi... Underbart!!! Kan förstå din glädje!! Och vet du?! Jag hittade ett par knoppar i min också i helgen... :) Bildbevis kommer i morgon.
  Kramar!
  Och du - du är såå välkommen!

  SvaraRadera
 3. Så fullständigt underbart det låter med så många knoppar:) Du bara måste ju fota sedan när den är fullt utslagen:) Ha det gott/Monne
  PS. det är fullständigt naturligt att skrika om man helt plötslig upptäcker en sådan här planta:))

  SvaraRadera
 4. Härligt med vårens framsteg! Jag skulle också ropat högt om jag upptäckt en sådan klenod i min trädgård. Men här finns bara det jag själv satt ned i jorden.
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 5. Så härligt, du måste bara fota när den slagit ut, måste vara helt ljuvlig. I morgon ska jag gå ut och kolla min vanliga blåsippa, det dröjer nog inte många dagar innan den visar knopp.
  Jag skickar 'Ice dance' när tjälen har gått ur, mailar innan.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 6. Kul med så många knoppar, den måste växa på den perfekta platsen. Har du någon aning om hur gammal den kan tänkas vara?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...