lördag 17 mars 2012

Skurgolv, äppelträdsbeskärning & flyttfåglar

Dagen började med såpskurning av matsalsgolvet. Det går till så att först väter man (=jag) dem med kallt vatten. Maken börjar skura. Det kalla vattnet är blandat med linoljesåpa. Borsten anpassad till två brädors bredd. Man får inte skura på torr bräda, det kan bli missfärgningar. Sedan ska det torkas upp, där tar maken vid. jag tar då borsten och fortsätter skurandet.
Nästan alla möbler hade tagits undan. Ett gammalt skåp fick stå kvar. Det är efter min morfars farmor, f ö föddes jag på hennes 85-årsdag, vi var fem generationer då.

Linoljesåpan köper vi hos vår lokale byggnadsvårdare, Barrolin. Såpan doftar härligt, en helt annan doft är den vanliga såpan.

Maken föreslog sedan att vi skulle börja rensa i någon skrubb. Jag tänker ha loppis i sommar, så det var en bra idé. Dock var fortfarande äppelträdens beskärningar inte klara. Jag styrde in oss dit, utåt alltså. Det var lätt att se, mulet väder, vad som skulle ner. Med makens hastighet var det snart klart. Finputsning återstår, det tar jag när marken är frusen, kanske måndag. Nu är där alldeles för löst.
Lunchtid närmade sig. Ett bra alternativ är då i närliggande Storvik, Granliden. När vi kom dit var vi 20 minuter tidiga, så vi for till Granngården i Kungsgården för inköp av bl a flugremsor. Det blev förresten blomjord, strumpor och långtidsverkande gödsel också.
På väg dit hade vi svängt in vid avtagsvägen till Eltebo, där jag spanat in sångsvanar. Det blev fotostopp förstås. Tänk att kameran var med;)))

På gamla riks-80 emellan Storvik och Kungsgården, ungefär vid Syltbäcken, såg jag en spännande syn. På en stolpe satt en rovfågel. Jag tänkte vara snäll med maken och inte be honom stanna så vi for iväg till Granngården och fick gjort det som skulle göras. På väg tillbaks kom vi på rätt sida och fågeln sitter kvar. Då fanns inget alternativ. Stopp på bilen, ner med fönstret, fram med kameran. Årets första ormvråk. Visst är den läcker!
Klicka upp den här bilden!

Sedan har jag ändrat bakgrundsbilder på bloggen. Tyckte det behövde våras här! Hoppas ni gillar det.
Med glädje noteras att Brynäs vunnit igen!

Ha en skön lördagskväll!


7 kommentarer:

 1. Härlig bild i inledningen!

  Pippina är verklien snälla som poserar och dessutom sitter kvar tills ni handlat färdigt! (:D Härliga bilder.

  Vill du prova fler gånger med Carex Ice dance så kan jag skicka någon planta sen. Den borde klara sig fint eftersom de går hos mej, troligen bara otur?
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder! Och ni har varit flitiga!
  Visst har din blogg blivit riktigt vårfin!
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar bild på blåsippan!!!!! Du kan verkligen det där med foto!
  Jag hoppas att jag lär mig jag med så småning om.
  Ha nu en fin fortsättning på helgen önskar Meta

  SvaraRadera
 4. Ojojoj såpskurat golv är inte det lättaste man kan företa sig. Tänkte mig det i vår sommarstuga men när jag läste vad som krävdes avstod jag;) Mina armar skulle aldrig klara det. Så jag beundrar er verkligen:) Underbara bilder av både sångsvan och ormvråk! Sångsvanar har vi inte så mycket här men de flyger över oss ibland.Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Kan riktigt känna doften av nyskurat golv! Härligt!

  Vilken tur att du råkade ha kameran med dig, just idag! ;-D

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder!
  Och vilken flitig dag! Man mår bra när man får saker gjorda, gärna tillsammans.
  Ha nu en skön söndag
  Åsa

  SvaraRadera
 7. Det är ju så fint med riktigt trägolv. Vilka fina bilder du visar upp och jag ska oxå ut och fixa färdigt mitt äppleträd :) Kram Suss

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...