tisdag 7 augusti 2012

Det blommar mer än någonsin


Först den lilla söta rosa drakblomman som jag fick av Hannelotte förra året. Visst är den underbar?


Här är den nyare, utvidgade delen vid sparrisrabatten. Några dagliljor har börjat. Närmast i bilden är den mörka 'American Revolution'. Till höger om den är den som jag häromdagen trodde hette 'Siloam Nugget'. Det var fel. Därför att jag har hittat den rätte, ännu finare!

Nedre delen av perennrabatten går mycket i vitt. Utanför bild t v blommar rosor i vitt. Här syns mest strandveronika, franskt kungsljus, i blått blommar bolltisteln och riddarsporrar än.
Något mer i vitt vilar med nästan svarta klematisen 'Romantica'. Måste kolla lite närmre...

Jamenvisst är det ännu en riddarsporre! Den har jag fått av Berit. Förra året blev den nästan borthackad. Usch så ledsen jag blev när det hände.

I mitten på samma rabattbild anas de här raringarna. Ni har sett de förut, nog tål de att ses igen. Clematis viorna och Clematis addisonii. Fröna fick jag en gång för länge sedan av "Rupestris i Halmstad".

'Alionushka' står i ensamt majestät mitt i örtagården. Hon trivs fint så. Är väl över 220 cm och väldigt omfångsrik.

I magnoliarabatten var det något som inte stämde. Saknade den vita rosenstaven. Den hade närapå kvävts av en väl invasiv näva. Första åtgärden blev att klippa ner den. Nu syns i alla fall den tynande rosenstaven framför astilben och röllekan. Till höger har precis Clematisen 'Purpurea Plena Elegans' börjat.

Överhuvudtaget blommar det alldeles enormt just nu. Perennerna i blom är fler än någonsin. Rosor och klematis lika många som i juli. Pionerna har bytts ut mot dagliljor. Allra sista pionen har en halv blomma kvar. Det är 'Bowl of Beauty' som faktiskt blommat ända in i augusti.
Dagliljorna håller jag på att bringa ordning bland. De allra flesta har jag koll på. Gjort små ritningar, letat och grävt efter etiketter, letat i anteckningar.
Nu är det bara jobb onsdag em och torsdag fm, sedan blir det gott om tid till trädgården igen! Planerar en ny länga i rosengården....
Ha en härlig tisdagskväll!

3 kommentarer:

 1. Här har jag försökt att rensa och fixa till de inför "öppen Trädgård" Inte det lättaste med detta vädret:( men efter helgen så kommer jag att flytta om en hel del i trädgården:) Så det låter som om vi kommer att ha en del gemensamt framöver;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ser helt fantastiskt fint ut!
  Den där drakblomman, liknar min som jag inte har något namn på. Fast när jag googlar på drakblomma, så kommer bara bilder på sådana med strödda blad på stjälken och det har inte min. Den har en bladrosett, som mera påminner om primula med litet blanka blad.
  Har din det också?

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Min drakblomma har bladrosett. Bladen är runt tandade, i form som primulans.
  I förmiddags fick jag lite städat i trädgården, får fortsätta imorgon em. Fredag ledig!
  /Anette

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...