onsdag 29 augusti 2012

Perfektionisten i mig har tagit ledigt

Har visst missat några knoppar i lilla spirean. Jag gillar bladfärgen, men inte blomfärgen. Åtminstone inte tillsammans. Det är mängder med knoppar jag ryckt bort, plantorna trotsar detta och ännu fler knoppar produceras. (Är ju verkligen ingen perfektionist, men vissa detaljer kan jag vara noga med;)))


Stipa barbata har börjat ge frö. Fröet är en tre centimeter lång spjutspets, som sitter fäst på en fjäderprydd 40 cm lång svans.

Den rosa blåverbenan har växt sig stor och yvig. Humlefavorit!

Vid dess fot växer en gammal flox i rosa, den har blommat länge, nya knoppar visar att den kommer att fortsätta ett tag till. Doftar fint.

I solljuset ser de ut såhär tillsammans.


Apropå lång blomning, kan det vara på sin plats att rapportera om rosen 'Henry Hudson' och blommorna som jag ännu räknar. Igår knipsade jag bort nr 1180. Det blir fler innan den och jag ger upp.

Förresten finns det ännu kvar en del rosenpionfrön, bara fortsätt mejla!

Ha en härlig augustikväll, de är snart slut.

3 kommentarer:

 1. Håller med dig Anette, de ceriserosa blommorna mot de gulgröna bladen på spirean är lite väl häftigt! Finns fler sådana uschliga färgkombinationer i växtvärlden tyvärr, men det är bara att rycka knoppar för brinnande livet för att slippa se det:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Underbar rosa blåverbena. Gisses så många blommor på en enda ros!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Hihi, jag trodde det bara var jag som avskyr spireablommorna! Jag klipper in hela plantan rejält så slipper jag blomning alldeles :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...