lördag 27 oktober 2012

Min bästa miscanthus

Bäst i år är Miscanthus oligostachyus. Varför? Jo, det är den enda som hunnit blomma. När nu solen visat sig blir de små vipporna lysande i motljuset. Fina höstfärger bjuder den på.
Plantan är på tredje året, blir här halvmeterhögt. En överskottsplanta har den producerat hittills, men det kommer att bli någon mer nästa år, för det har jag redan lovat bästa trädgårdsvännen i Hillevik. Frööverflöd (ord med tre ö!) hos småklematisarna, C.viorna och C.addisonii. De ser ut att vara blandade, och lite stämmer det, men för mig är det lätt att plocka rätt frö. Det är bara att följa rankorna från marken för att hitta den sökta sorten.

En klematis som inte ville vakna till i våras är urtjusiga 'Omoshiro'. Nu kommer blomma efter blomma. Nu när ingen är där som beundrar och suckar...

Vårspaning lönar sig! Se hur fullmatade blåsipporna är, med en massa småplantor intill. Den här är inte blå, så mycket är jag helt säker på. I min lilla blåsippsbacke finns inga vanliga blå. Därför är det också extra spännande att få se vad det blir av småttingarna.

Ha en härlig lördagskväll alla!


3 kommentarer:

 1. It will be interesting to see what colour your Hepatica seedlings will be. It took mine 3 years to spread, and now this year they are making a nice group. They have a wonderful blue colour.

  SvaraRadera
 2. Så fina foton, oj vad sipporna är på g :) inte vår än :) Krram Suss

  SvaraRadera
 3. Miscanthus oligostachyus har jag frösått i år så den får jag hoppas på mycket då av, kul!!underbara bilder !!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...