måndag 13 september 2010

Minisemester i fjällen

Höstfärger i fjällen är något jag gärna upplever, helst varje år om det går.
Ofta har det blivit i mitten av september på Idre Fjäll. Vandringar på dagarna och bekvämt boende på natten. Jag är för bekväm av mig för att tälta!

 


En fin tjärn där vi grillade. Jo, nog för att det kom mycket rök men i bilden är det molnen som är låga.


När vädret är som bäst, är utsikterna milsvida. Här är Städjan till höger och Molnet med Nipfjället till vänster. Bäst att klicka upp den bilden....
Kan vara på sin plats att nämna att Städjan åter bestegs. När man kommit ner igen känns det som en bedrift. Med betydligt mindre träningsvärk än vanligt dessutom!


Här står vi på Nipfjället med Molnet i moln. Vägen längst till vänster är speciell. Den verkar luta åt fel håll!


Regn i gammelgranskogen. Men vänta, där låter något...Kan detta vara en tretåig hackspett? I så fall premiär, den var bara tre meter bort, i ösregn.

Hjortronblad, ripbär, blåbär bjuder på sprakande färger. Dvärgbjörk och fjällbjörk likaså. En tur i våra fjäll kan verkligen rekommenderas, så här års är de helt myggfria!

 
Carpe diem!

4 kommentarer:

 1. Ni verkar ha haft det skönt. Fina foton. Fåglar är jag tyvärr inte så bra på.

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig semester;) Gillar inte heller att tälta, är man på semester ska man ha det bekvämt:)) Vackra naturbilder du visar. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Låter som en härlig semester,fina foton!

  SvaraRadera
 4. Jovisst var det några härliga dagar däruppe, så snabbt man kommer tillbaks till vardagen igen, men blundar jag och tänker till så upplevaer jag storslagenheten där!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...