lördag 9 oktober 2010

9 oktober 2010

Äntligen, sista kärleksörten i blom. 'Frosty Morn', bilden bör klickas upp.

Det här äpplet smakade fint. Risäter är sortens namn. Hittills har jag gjort två satser äppelmos och mängder med äppelpajer. Kanske det blir mer mos gjort imorgon.

I grönt och rosa. En variegerad drakmynta. Läcker så det räcker!

Mera rosa. Nevadas knopp.

Sommarsnön blommar än. Klematisen heter 'Summer Snow'

Kanske hinner de mogna, fröna ska sås färska. Porslinsanemonens fröställning idag. Har förökt så egna frön men det har än inte gått vägen. De plantor jag har drog jag upp med frön från en snäll givare för bra många år sedan.
I somras såg jag i en annan trädgård plantor som växte i sol jmf skugga. De i solen var dubbla höjden, fick mig att fundera.

Midsommarblomster? Njae, en näva förvisso. Mycket lik den vanliga skogsnävan i blomman, inte alls lik i bladverket och växtsättet. Den här väver. Storlek 60 cm hög och meterbred. Blommat oavbrutet, hela säsongen. Namnet är Geranium shikokianum. Första omgången frö, den blandade jag ihop med en annan näva, klantigt till tusen.

Tömde de sista krukorna, hm, nejlika som nejlika...det här är är kanske inte en sommarnejlika. In och kolla upp. Ja, den här kan nog klara sig. Det blev några plantor som ska ner i rabatt, någonstans...imorgon.

Ha en fortsatt skön helg!

Carpe diem!

2 kommentarer:

  1. Får nog skaffa fler olika kärleksört- Frosty Morn ser väldigt spännande ut.

    SvaraRadera
  2. Den kärleksörten har mycket fina blad också, gröngrå med ljus kant. Försök få tag i den Ingmarie, du blir inte besviken.
    /Anette

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...