tisdag 4 oktober 2011

Traditionspyssel

Den samlade blomningen. Allt på en handduk brukar jag pyssla ihop så här i oktobers början. Paletten är lite olika år från år. I år har jag inte plockat med gentianorna som blommar, inte heller 'Craighton Blue' som återigen är blå!
2011:

Blev inspirerad till ett litet höstarrangemang då jag såg hur fint äldste sonens flickvän gjort hos dem i Västerås i lördags. Plockade med mig fickorna fulla med smått och gott, då vi var vid Tidö Slott på eftermiddagen. Mossorna kommer här hemifrån.

I lördags förmiddag gjorde jag några trampstenar i betong. Idag tog jag loss dem, de ser helt ok ut. Jag är nöjd. Ett par omgångar till så blir det ännu bättre.

Idag har jag sått Iris spuria som jag bytt till mig från en AoT-forumist. Dessutom har jag sått Paeonia obovata 'Alba'. Fått frön via Sta-forum. Hälften av pionfröna sådda som jag "alltid" gjort, andra hälften i vitmossa.

Välkommen hit till min blogg Mia!

Ha en fin fortsättning på hösten alla!

8 kommentarer:

 1. Undrar hur min handduk skulle sett ut, tror inte jag har så mycket som blommar nu men........ Vilket tjusigt arrangemang du gjort och trampstenarna var ju urläckra, kommer att bli snyggt i en rabatt. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Kul tradition med blommorna! Ja nu börjar man (jag) snart bli sugen på att börja pynta lite inomhus. Hittills har det bara varit en plats för datorn och sängen. Resten av tiden ute eller på jobbet. Ditt arr blev ju jättefint. Kul med betong gjutning! Var inte så längesen jag gjorde en dörrmatta ute med en sådan där gummimatta som är "ornamenterad" blev bra. Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin palettbild! Har du jämfört liknande bilder från tidigare år?

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 4. Men vilken rolig idé!!! Den snor jag av dig om det är ok?! Kul att se från år till år vilka färger och former man gillar... Ser du tydliga trender?
  Kramar!
  PS. Du är varmt välkommen i vår!

  SvaraRadera
 5. oj vad du har många blommor som blommar än, så kul idée med att plocka in dem och ta kort på dem!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Så dekorativt och orginellt du gjort.
  Ja nu kommer den pyssliga sidan igång när höstmörkret gör sig påmind. Många ljus och fina dekorationer.

  Vilka fina trampstenar du gjort.

  Vad har du gjutit i.?

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 7. Nu har jag lagt in en länk där bilderna från 2005-2009 finns.
  Det var finbetong jag använde. Till former var det plastlock. Några från salladslunchboxar, ett par från frystårtor!
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Så mycket fint du har som blommar fortfarande! Vilket fint höstarrangemang du har gjort! Trampstenar har jag också tänkt gjuta till våren, dina var riktigt fina!
  Ska bli spännande med fröer i brevlådan!
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...