tisdag 20 april 2010

20 april 2010

Vissa perenner är riktiga skönheter när det våras. Dessutom gör den sig bra på bild!


Förra sommaren såg jag denna smörboll 'Alabaster' i en annan trädgård. Snygg i den där blekgula nyansen.När jag bara ett par veckor senare fick tag på en planta var allt frid och fröjd.
Så blev den planterad. jag glömde anteckna var...med grönskan omkring försvann både växt och etikett. Höst och vinter kom och gick...
Idag...
Idag såg jag en etikett ligga bland fjolårsriset, började fösa undan i närheten av den. Här är den jag tror mest på, det här är jag rätt säker på att det är 'Alabaster'.5 kommentarer:

 1. Alabaster var ju en läckerbit men jag blev otroligt nyfiken på vad det är för perenn du har på första bilden. Spännande!

  SvaraRadera
 2. Den smörbollen har jag också suktat efter, tack för att du påminde mig :-) Och väldigt skönt att någon mer undrar om den första bilden, vad är det?

  SvaraRadera
 3. Mm, den perfekta vitgula tonen. Pastellgult, eller vad ska man kalla den? Synd att man har så torrt...

  SvaraRadera
 4. Även jag funderar över vilken växt det är på första bilden? Ser superläckert ut!
  Trollius 'Alabaster' har jag sedan några år tillbaka i min rabatt, har tagit frön och frösått och resultatet blir någon enstaka svagt gul medan de flesta blir kraftigt oranga.

  SvaraRadera
 5. Smörbollen har jag försökt fröså tidigare men det blev inget. Därför var det bra att bli påmind om den i somras och satsa på en köpeplanta.
  Bladen som är på övre bilden är hängpimpinell, Sanguisorba tenuifolia!
  /Anette

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...