fredag 27 april 2012

Frilansfotografen vann


I ett inägg häromdagen bad jag er rösta i lokalradions tävling "Kontraster". Jag hade två favoritbilder, den ena vann publikens pris, den andra proffsens!
 Mer här.

Äntligen har jag långledigt. TID!!!! En semesterdag idag och en på måndag ger mig närapå sex dygns ledighet, eftersom jag slutade tidigt igår och går på sent på onsdag. Igår fortsatte jag grovrensa i rabatterna.
När maken kom hem for vi iväg och införskaffade lite nödvändigheter.
(Lilla ladan lutar, eller är det påsarna, eller båda?)

Dessutom hade jag fått 800? krukor av en förälder på jobbet. -"Åk hem till mig med dem", sa jag vid hennes förfrågan. Tack Marie!

Imorse, redan innan frukost gick jag ut bara för att....lyssna på fågelsången, dofta jord och nygrönt.
Fortsatte i lugnt mak med rensningen. Först det jättegrova; grenar nerfallna från grannens fina lindar. Sedan det tämligen lösa nerklippet. Sekatören fick jobba med pionstjälkarna, de är inte så spröda som t ex floxens.

Så tog jag lite finlir med plock av torrt. Emellanåt blev det en liten paus, för att kolla in sädesärlorna springa över det som ska föreställa gräsmatta. Kameran fokuserade på det sk gräset...

Vid sparrisen blev det problematiskt. Här finns en enormt stor gammal torva.
Färsk sparris mot kvickrot....Hmmm, sparris är gott...
Jag fick tänka till och ta det varligt med rensandet. Gräset vinner ändå....men primören avstår jag inte ifrån.

Allt rensandet blev flera rejäla högar. Ingen bild.

Första skörden av rabarber är ju avklarad för många dagar sedan. Imorgon ryker krukorna och en andra skörd. Jämför den utan skydd och försprång.


Idag har lungörten exploderat. Fin, men tar väl mycket plats. Vore en förlust för Iris 'Northern Lights', om jag inte stoppar upp den framfaren.

Kejsarkronorna blir fler. En del p g a mig. Jag har hackat sönder en del av dem. Det här är den gula 'Lutea', som  kommer att blomma med åtminstone en stängel.


Stor del av eftermiddagen tillbringades på Bygg-Max, med införskaffandet av material till kanter, emellan rabatt/gräs?matta eller grusad sittyta. Armeringsmatta och fincement desstom. Mycket roliga saker på släpkärran!

Ha en skön fredagskväll!

4 kommentarer:

 1. Tyckte faktiskt din bild va bäst men men. Vad skönt med ledighet :) hade jag oxå velat ha men jag får väl nöja mig med att va ledig på tisdag Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Härligt med många dagars tid i trädgården. Då hinner man mycket och lugnet i hjärtat lägrar sig.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig lyckats med Kejsarkrona...de kommer upp men sen inget mer, så jag har slutat med dom.Så underbar förälder du har som kommer med så många krukor..de räcker väl ett tag:)
  Ha en underbar trädgårds helg!!

  SvaraRadera
 4. Förstår att du kommer att vara effektiv under ledigheten!
  Här står alla mina provodlingsrosor och väntar på plantering, och jag har åkt på en riktig förkylning. Maken får hjälpa mig, men det blir litet tufft ändå.

  Kram/Märit

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...