söndag 29 april 2012

Lovande, genomskinligt, snyggt och återfunnet


Lovande knoppning på klematisen 'Miss Bateman'. Ändå är det bara en del av plantan!

Genomskinligt badlakan hon har, den fyllda blodörten. Sanguinaria canadensis 'Multiplex'. Vilken dag som helst slår blommorna ut.
Gillar pärlhyacinter, det här är den med ett enda omslutande blad. Muscari latifolium är namnet. Jag tycker den är läcker!

Årets första aurikel i blom, blev "mormors".

Trodde porslinsanemonerna var borta. Jag skulle ha flyttat blicken 25-30 cm....Minst fem plantor är på gång. Förra årets blomning blev mager, p g a att de fick starta om när frosten tagit dem.

25 cm ifrån skylten, hur blind kan man bli..som jag spanat.....det här borde vara presidentsippan jag fick förra året av Bia. Visst är det den?

Krokusarna blommar än, men så ville jag ha en lång vår också.

Här knoppas gulsipporna, trängs med violvivan 'Wanda'. Det gula kompletterar så fint. Den med god syn ser också en pion på gång, kl 1400. Det är en Paeonia triternata jag fick i ett byte för ett par år sedan. Ser fram emot blomning. Kommer inte detta år, kanske nästa!

Ungerska tandroten, den kan jag verkligen vara nöjd med. Hundtandsliljor på gång intill. Glasverandan i bakgrunden.

Maken har slutfört  jobbet med rabattkanterna. Jag blev klar med rosenbeskärningen. Mina föräldrar och tittade in vid lunchtid, grillning var redan förberett, så det var bara att ta fram ett par tallrikar till. En skön dag med mycket sol och värme.  Semesterdag imorgon, det finns lite kvar på "göra"-listan.

Ha en skön söndagskväll!


8 kommentarer:

 1. Läckra bilder! Så mycket på gång. Vilken tur att du hittade porslinsanemonerna:).
  Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu kan jag koppla bort det funderandet, om de lever eller inte! Sover lugnt inatt. /Anette

   Radera
 2. Så mycket fint du har! De där porslinsanemonerna står allra högst på min önskelista. För tredje året i rad ser det ut som om frösådden misslyckas, nu får jag nog ge mig ut på plantjakt. Lyckliga du som redan har dem och dessutom har full koll på dem! ;)
  Ha det så bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara lyckats med pinfärska frön. Extra roligt den gången de egna fröna grodde!
   Från och med nu har jag koll på dem. /Anette

   Radera
 3. Ahhh vilken lycka med porslinsanemonerna:) Har en planta som jag är så oerhört glad i;) Gott att grillsäsongen har börjat eller hur;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm,det grillade smakade fint.
   Porslinsanemonerna har fått känna på kyla, -4 grader. Har inte kollat hur de mår...
   /Anette

   Radera
 4. Så skönt du hittat plantorna, jag har några jag inte har en aning om vad det är...planterade ifjol så det är bara och vänta och se vad som kommer, lapparna är borta:)
  Ha en underbar valborg!!

  SvaraRadera
 5. Nu är det som allra, allra bäst! Några utslagna, så att själen får sitt. Och så all förväntan... :) Det blir aldrig bättre!!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...