torsdag 17 maj 2012

Soldanella i blom

En liten en, men ack så söt. Sådd som Soldanella carpatica. Samtidigt såddes S. alpina, men de blev det inget med. En annan har jag ändå, eftersom Siv i Färnäs försett mig med en kruka full med Soldanella montanaplantor. Skogsalpklocka heter den, men den här på bilden ska i så fall heta alpklocka. Är det så?!!


Här växer den som blommar. Allra längst ner i hörnet. Flera knoppas! Den gröna närmast är en näva, 'Stillingfleet ghost'. En lungört brer ut sig. Många aurikler är superfina just nu.

Den här delen av gräsmattan blir morgondagens jobb att ta bort. Det blir en hel del ny planteringsyta. Finns att välja på. Har sått en del, och lite nyinköpt finns också att välja bland.

Övre vänstra hörnet och längs vänster kant är det klart. Hittom lavendeln har jag just startat rensningen.

Fullt med blommor i nya bigarråträdet. Saknar surr, hoppas de små kommer imorgon.

Enormt mycket knopp i den som är sådd som Clematis fusijamana. Se hur olika storleken på knopparna är, de som är små är mer rätt. Något olika i färg är de också. När jag spritt dessa fröer hit och dit, har det varit från de mindre blommorna.

Är ledig imorgon, då ska jag bli klar med gräsmatteborttagningen i nya sparrisrabatten. Så det blir klart för den roligare delen, planteringen! Hoppas det inte regnar så många gånger som idag.
Ska väl känna doften på lite narcisser också, de blommar som 17. Minst 17 olika i blom idag. Några fler imorgon.

Ha en skön kväll!


1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...