lördag 24 april 2010

24 april 2010

Märkligt hur en bild kommer till ibland.
Jag sitter vid datorn och laddar in bilder, kikar upp och blicken hamnar många meter fram, förbi mellanrummet in i matsalen där solen lyser på mattfrans och stolsben på trägolvet. Trägolvet som vi borde ha såpskurat igen...


Se, så lite snö där finns mot skogskanten. Gillar ränderna efter fjolårsskörden. När skuggan kommer blir det ännu bätte och tydligare. På den främre kullen brukar korna gå lösa. Längtar efter att bonden ska släppa ut dem!


Borde rensa. Hur? när de är så vackra!
"Lingonåmjölk" är det lokala namnet på backskärvfrö.Prickiga fyllda julrosen.

Julrosen med den fina utsidan, läckert grön inuti. Kan man annat än gilla?Jag har jobbat fast det är lördag. Jobbat i trädgården alltså. Första heldagen. Började imorse, +2. Lager på lager försvann i takt med min grävning. Åh så bra min spade är, skär så lätt, som i mjukt smör!!!

Fortsättning följer...Avslutningsvis en bild på en del av blåsipporna. Knepigt att få till färgerna, det får duga.
Nog har jag en fin samling av olika toner!?
Förstora den här bilden så ni kan se ståndarfärgerna.
Imorgon skördar vi rabarber, vad gör du?

3 kommentarer:

 1. Ljuva blåsippor! I Sörmland är det en märklig vår, nu kommer alla vårblommorna samtidigt - så man knappt hinner se nån ... eller också är det för jag står med näsan i rosgroparna hela tiden. Imorgon är det Rhapsody in blue och Bering Renaissance's tur. Ha en riktig vårlig helg!

  SvaraRadera
 2. Håller med om att det ibland kan komma "upp" märkliga foton. Men det gäller ju att kunna "fånga" bilden också och det är du väldigt bra på:) Fina vårbilder du visar också. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Rosgropegrävning skulle behövas, men än är det så blött så blött. Har annat för mig. Nu ska det bli klart med skuggrabattens grävning först.
  Ser ut att bli en skaplig dag med tanke på vädret.
  Till eftermiddagskaffet är rabarberpajen ljummen!
  /Anette

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...