onsdag 28 december 2011

Skåne i december: rosor


Nyss hemkommen efter en julhelg i Skåne.
Vi åkte från ett tunt snötäckt landskap till ett i grått och grönt. Där magnoliorna är fulla av ulliga knoppar och julrosor blommar för fullt. Förutom de traditionella julbilderna blev det rätt många miljö- och växtbilder. I den här första delen kommer rosorna. De här bilderna tog jag på julafton och juldagen.
Så här såg det ut. Ganska kala rosor, men blommor javisst! De två övre hittade jag i den här trädgården. Mina promenadkamrater syns många meter framför mig. Så här är det alltid. Jag och min kamera hamnar på efterkälken!

Stopp, vänta på mig, åh vilka snygga taggar. Är det bara jag som ser dem!? Måste ta en bild....
 Inne i Ystad, en regnvåt ros. Gulliga små hus i bakgrunden.

I nästa Skåneinlägg kommer strandbilderna. När vi åkte till stranden fick vi kommentaren "-Vad ska ni dit nu för, man kan inte bada ju". Ingen av oss var eller blev badsugen men där var blåsigt och så annorlunda jämfört med sommaren.

Tack för alla julhälsningar från när och fjärran! Önskar er en god fortsättning!


5 kommentarer:

 1. Vilka vackra 'julbilder' - annorlunda!
  God fortsättning

  SvaraRadera
 2. Haha, känner igen det där med att hamna lite på efterkälken när man har kameran med;) Underbara bilder som verkligen får mig att längta ännu mer efter sommaren. HA det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vackra och ovanliga julbilder,o taggarna var ju härliga!! Gott Nytt År :)

  SvaraRadera
 4. Hej! Margareta heter jag och har försökt att skriva ett e-post meddelande till dig men det kommer bara tillbaka. Har du nåt fel på din e-post tro kolla är du snäll vill så gärna att du skall få mitt brev.
  Hälsning från en före detta Torsåkersbo
  metacold@hotmail.com är min e-post

  SvaraRadera
 5. Tänk att rosor kan vara vackra närhelst på året... Särskilt de snygga, röda taggarna! Inte bara snyggt på bild kan jag gissa?!
  Hejsningar
  Kristina

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...