tisdag 13 september 2011

Ljungen som vet bäst...

..den blommar framför 'Silver scrolls'. Helt på egen hand har ljungen kommit dit, visst är de snygga ihop?


På väg upp till Idre (förra inlägget)  passerade vi Färnäs där jag lämnade av en kasse med plantor. Här är en del av vad jag fick med mig. Godsaker som jag är så glad att jag fått! Tyvärr vräkte regnet ner, men den lilla glimt jag fick av trädgården gav mersmak.
Undrar vad som skiljer hennes Soldanella montana och mina Soldanella carpatica, sådda 2010, har planterat in mänger med småplantor i torvblocken i skuggrabatten. Hoppas på blomning till nästa år!

Den här klematisen köpte jag för två år sedan nere i Skåne. Jag föll för bladen, blommorna är fina de också. I år har den verkligen växt till sig.

De vita och rosa gentianorna är tjusiga, knopparna på den dubbla blå växer sig allt större. Tyvärr har någon tagit sig en smakbit på den ena knoppen.


Onsdag-söndag i förra veckan var vi till Idre Fjäll. Många härliga timmar tillsammans med sönerna och deras tjejer. Tyvärr var de flesta av oss förkylda, vi tog det lilla lugna istället. Hösten måste kommit tidigt, t ex hade fjällbjörken tappat bladen sina.
Ha en skön tisdagskväll alla!

4 kommentarer:

 1. Åh så vacker ljungen var mot alunroten! Det är alltid roligt att byta växter med varandra. Klematisen ser ut som min C. bonstedtii men det kanske är någon annan. Så synd att vara förkyld när man är på trevligheter men det var ju "tur" att du inte var ensam om det:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. väntar med spänning på din dubbla gentiana!!
  ha det gott och krya på dig!!

  SvaraRadera
 3. Hej Mamma!

  Vad bra att du lagt upp så många fina bilder! Jag blev tillfrågad idag av våra Japanska kollegor (Jag är i Tokyo nu) om jag kunde visa en lite mer personlig del av hur Sverige är och ser ut och då tog jag alla bilder till presentationen från din blog. Det blev bilder från din trädgård, översikt från balkongen och när du sitter med stövlarna i snön och tittar på huset samt den från grannarnas tomt som vätter mot någon ron och ladan. en blev det bilder från Tjörn och nu när vi var i Idre. De tyckte det såg helnajs ut :-)

  I går var det den värsta typhoonen på 10 år och jag såg folk tappa paraplyet i blåsten. Regnade så in i h-e gjorde det också. Tågen var inställda och arbetarna fick gå hem vid lunchtid på grund av stormen. Vi kom till hotellet via bil från vår fabrik i Sakura, ca 1-1.5 h färd. Sen åt vi på hotellet för vi ville inte gå ut. Morgonen efter var klarblå och solen lyste. snacka om antiklimax. Hotellet är fint och maten god. Sov bara 1.5h på planet men ~11h i natt och känner inte alls av jetlaggen idag som tur är. Nu ska jag ut och köpa tandkräm för den hade jag "lämnat" hemma. Det duggregnar lite.

  I kväll åt vi Shabu Shabu, en sorts Japansk rätt. De ställde en gryta i mitten av bordet som de hällde vatten i som fock koka upp. Sen hade man i kött, jättetunnt kött, som fick koka typ 30 sekunder och sedan doppade vi det i antingen vinäger-soja-pepparsås eller sesamsås. Det var bara börnan, för den kom det i olika svampar som dåg ut som nudlar men med hatt och även champinjoner, typ ruccolasallad och andra grönsaker som också fick koka tillsammans med lite risnudlar. Under tiden det kokade hade vi i mer kött som vi åt. Äta grönsaker och kött...och när det var slut hade de i risknyten som vi också åt. Sen åkte nudlarna i och när vi hade ätit upp nudlarna delade alla på spadet som soppa. Det var gott alltihopa.

  Trevlig kväll! Här är klockan nu 21:23 (7h före er)

  Kram från er älste favoritson i österlandet.

  PS. Här är alla typ "korta". Får ryggskott när jag ska tvätta händerna, toaletten är som våra barntoaletter, övre delen pissoaren slutar under snoppen och jag måte stå böjd i duschen för att få vatten på axlarna... Idag slog hag knäna i bordet på lunchrestauranten för bordet var lågt..

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...