onsdag 7 september 2011

Trångt

Förr var det på sin höjd några pelargoner som skulle in på hösten.

Nu är det dessutom dahlior (5 st), fuchsior, himmelsblomma, tofslilja, miniänglatrumpet, afrikas blå stjärna (sprängde krukan sin, dela i vår??), renga-rengaliljan, olivrädet, trädtaklök (tack för den Monne), fackelliljor.
En Pleione formosana och så några som heter jaguarlilja, ska de in?
Kan ha missat någon, trångt inne blir det nog. Får spida ut dem väl, vi har två nya fönsterbrädor i ett rum, tomma än....!

Trångt är det i skugglandet där krypkotulan brer ur sig mer än lovligt. Den har täckt sjömanshjärta, så de ärtorna ska planteras bättre till.

I bildens övre kant syns några skuggliljor. En är tokhög, 120 cm, blommar i blått. En annan med fint vitt i bladkant blommar nu. Mer röd-rosa än på bilden.Trångt även i det minsta lilla stenparti man kan tänka sig.

I det nya stenpartiet, även det litet, blommar både den vita och den rosa gentianan för fullt. Den dubbla blå knoppas.


Trångt i en del av utekrukorna, särskilt i den med fackellilja och sedum 'Lemon Ball'. Problemet är snart löst, för de ska in.


Trångt bland alla rosenbladen i rara 'Marie de St Jean'.

Lockigt gräs? Näej, bara trängsel! Den skulle kunna vara Miscanthus sinensis 'Flamingo'.
Har slagit ut idag, vipporna går i rosa, snygga!

Kärleksört, den mörka heter 'Purple Emperor', snygg ihop med den "vanliga".


Har varit däckad i 48 timmar. En förkylning som fick mig att sova 20 timmar om dygnet. Drömde då endast om att bli frisk. Så sant att man som sjuk bara har en önskan! Det har vänt och jag uppskattar det så.
Börjar bli dags tänka på lunchen, kanske ett helt äpple idag? Det blev bara ett halvt igår, så nog är jag på bättringsvägen.

Hoppas verkligen ni slipper denna väl häftiga förkylning.
Ha det så bra ni kan!

7 kommentarer:

 1. Vilken härlig trängsel men visst blir det lite jobb med att ta in alla krukor och det som inte är vinterhärdigt.
  Jag har redan tagit in fuxiorna och en del pelargonior och det är jag glad för nu för det regnar så otroligt här idag.

  Hoppas att din förkylning ger med sig snart.


  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Hoppas du piggar på dig! Jobbigt att vara så förkyld. Roligt att få se Marie de St Jean utslagen, så vacker! Snygg kombo med den mörkare kärleksörten ihop med den vanliga. Javisst är det jobbigt att släpa in krukor! I år är våra förutsättningar bättre, för vi kan ha dem i sambons systers uterum. Ljust och lagom kallt/varmt, borde bli 100% bättre än vårt garage som är både för varmt och för mörkt. Kanske kan olivträdet behålla sin blad i vinter:).
  Krya på dig!
  Maria

  SvaraRadera
 3. Visst är man lite knäpp:)) det brukar bli fler och fler "övervintrare" för varje år fast vi säger att vi ska minska ner på antalet:)) I nästa vecka börjar jag att ta in fuchsiorna allt eftersom en del ser riktigt risiga ut nu efter allt regnande så jag kan lika väl klippa ner dem. Hoppas att du snart är på benen igen. Kram/Monne

  SvaraRadera
 4. Oj vad du har mycket att plocka in. Hos mig har det mesta ruttnat bort så det blir till att ställa in jordkrukor och se om/vad som dyker upp till våren. Trist men man ska hålla sig hemma sådana här somrar - läxan lärd.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Krya på dig!! Själv låg jag däckad i 4 dagar, en himla förkylning.Jag har ju slutat med att plocka in , har inte nått som jag gör det med, pellisarna får gå till planthimmlen:)Jag har inget bra ställe här att övervintra saker i.
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 6. Ja tänk vad det förökar sig :) Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Ruskigt snyggt med 'Purple Emperor', snygg ihop med den "vanliga" kärleksörten, det måste jag komma ihåg jag som är lite kärleksörts galen! (:D Ja, det är lätt att man vill ha mycket som behöver extra omvårdnad framåt hösten. Härligt om man har något bra ställa till dem. Ha det bra och tack för fina bilder!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...