fredag 4 maj 2012

Tittar noga på sjömanshjärtat

och upptäcker ett vitt litet hjärta där blomman sitter fast i skaftet. Jag tycker den blev alldeles extra fin.
Härlig lyster i hela hjärtat dessutom!


Den lilla irisen har öppnat sig och visar fina streck. Öppnar upp i vädret som var. Vaknade upp till jullandskap imorse. Efter många timmar hade det tinat bort.

Då gick jag ut. Här fick jag syn på något, nått gott! Nu är det primörtid.

Nu när sparrisen börjat växa. Tittade ordentligt och hittade två!

Det här är en reserv. Till Gunilla, om den jag tidigare skickat inte visar sig.

Hoppas verkligen vädret bättrar sig. Det blev mest en innedag, inte fel att komma ikapp med göromål, inte heller fel att se ett "Chelsea Flower Show"-program eller en film med Skarsgård. Resten av helgen vill jag vara ute!
Ha en fin helg!

8 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk bild på sjömanshjärtat.
  Här har den just tittat fram plantan men det dröjer ett tag till innan blomman visar sig. Och det är ju i och för sig bra för det är snöblandat regn och plus 4 grader idag så inget för söta sjömanshjärtan att visa sig.

  Jag hoppas att den börjar visa sig porslinsanemonen , jag planterade den i en rabatt som ligger vid entren så den kommer att synas väl. Så att jag får njuta av den ev. blommning som blir. Vi åker inte ut till sommarstället för det är så dålig prognos för helgen. Men nästa helg och då skall jag kolla för nu ser jag hur bladutspringet ser ut.

  Önskar dig en alldelens fantastisk helg.

  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag missade din fråga om primulan.
   Jag vet inte vad den heter köpte den på Plantagen för två år sedan ,kanske den finns i år igen då skall jag kolla på namnet.
   Den blommar riktigt mycket i år.

   Radera
  2. "Din" stod bredvid min, som alltså visar sig idag. Alldeles intill sjömanshjärtat föresten. När det blommar hos dig bör porslinsanemonen börja sträcka på sig.
   /Anette

   Radera
 2. Fy vilken chock att vakna med snö utanför:(( Tur att det töade bort idag;) Underbar bild på Sjömanshjärtat, tänk vad mycket som man missar utan att veta om det:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Åh, jag har precis upptäckt att jag gillar att äta sparris!! Måste nog skaffa min några plantor!!

  /Lillianna

  SvaraRadera
 4. Låter som du har haft en fin dag. Men visst är det väl galet kallt?! Kan knappt tro att vi bor "grannar". Allt har kommit så mycket längre hos dig. :)
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Det är inte bara sparris som är läckert, det är dina bilder också.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 6. Vilken helt fantastisk bild på sjömanshjärtat!!!Här har det inte snöat ..än men de har lovat det och kallt som bara den är det ute också...nää nu vill jag ha vårvärme!!
  Ha en underbar helg!!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...