tisdag 31 juli 2012

Andra hälften av mina klematis i blom

Allra vackrast är 'Princess Diana', vars blomma öppnar uppåt.


Den helbladiga klematisen trivs ypperligt med rosen 'Great Western', alldeles intill finns den dubbla storklockan 'Evert Nilsson'. På avstånd syns bara den blå färgen.

 Mera i blått. Köpte den i Skåne -09. Jag fastnade för de enormt stora bladen. I år har plantan blivit meterbred. Blommar tidigare än någonsin. Namnet är  Clematis x bonstedtii 'Crépuscule'.


'Summer Snow' låter jag klättra i körsbärsträden. Nu när bären är nästan svarta blir effekten desto större mot de ljusa blommorna.


 Clematis Purpurea Plena Elegans har bara sin andra blomma för året än, många fler kommer. Planterad där många växter har mörka och ljusare blad. Nävan 'Melinda' blommar om, strecken i den blomman har samma färg.

För några veckor sedan såg styvklematisen ut så här. Den blommar än, men bara på en gren. Plantan står trångt till och behöver en ny plats.


'Fujimusume' blommar än, de senare blommorna är hälften så stora som den här, den allra första för året. Kommer att ledas upp i glanskörsbärsträdet.

Missade visst 'Rooguchi'.....Jag har ett par till, 'Multi Blue' och 'Thyrislund' som kanske kommer att blomma ännu senare.
Ha en härlig sistajulikväll!


3 kommentarer:

  1. Oj, det verkar som om vi är ett tag före er där uppe:) många av mina har redan blommat över, styvklematisen och Summer Snow i alla fall. Men 'purpurea plena elegans' växer och blommar som en galning som vanligt:) Jag har en storbladig som heter bonstedtii men den har ingen sortnamn men den är väldigt lik din:) Det som är tråkigt är att min 'Prinsessan Diana' inte ville vara med oss mer:( Inte den nya jag köpte heller, ska testa en gång till nästa år. Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Så snygga klematis du visar! och 'Princess Diana' är jag nog allra mest förtjust i av alla du visar på bilden, får kanske bli ett inköp någon dag! (:D
    Ha det fint!
    Blomkärringen

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...