måndag 30 juli 2012

Hälften av de blommande klematisarna

'Juuli' i julis slut. Första året hade den en blomma, andra året två, nu börjar den se skaplig ut.Förra året växte Clematis viorna och Clematis addisonii mer än klätterstödet räckte till. Därför fick de en ny större ställning i våras. Den räcker inte heller till för de söta små klockorna. Här syns att addisonii har aningen ljusare blad.

Här i röran skymtar tre andra. Allra längst bort 'Romantika'. Nere till vänster 'Mikelite' och till höger i rosa 'Eetika'. 'Eetika' har gul fingerborgsblomma nära sig. Dessa har spridit sig mer än nödvändigt.

'Mikelite' har som sällskap jättevädd strax ovanför sig. En som lyckas hålla sig kvar hur än jag rensar är spansknävan. Klematisen gömmer många blommor därunder.

'Romantika klättrar dels i en mindre ställning, dels i mossrosen 'Henri Martin' De är snygga ihop. Rosen blommar med sina sista blommor, inte synliga på bilden. Det som syns bra, särskilt om bilden klickas upp, är de vita sällskapsblommorna. Riddarsporre, storklocka, franskt kungsljus.

 'Alionushka' är även hon välväxt. Når en bra bit över två meter. Har opievallmo nära sig.

Det var sju, här blommar sju till.  
Idag var första arbetsdagen efter semestern. Lite ovant kändes det förstås, man har ju haft andra vanor ett tag.

Ha en härlig måndagskväll!


5 kommentarer:

 1. Kul att få se 'Alionushka' i blom, minns henne från mitt besök hos dig. Vilket härligt virrvarr av clematis du verkar ha nu.

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder på dina klematisar, en hel del av dem har jag men de andra blir jag lite sugen på som tex. C.addisonii och C. viorna:) Får börja att leta platser till fler tror jag, har precis köpt en C. montana 'Tetrarose' som jag visserligen vet var jag ska ha men det är inte riktigt klart där än:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Imponerande 'Alionushka', min är inte alls lika stor, står väldigt inklämd.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Underbara clemmisar du har...Både Clematis viorna och Clematis addisonii har grott .de är utplanterade men det dröjer nog innan det visar din klass på dom:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Många fina klematisblommor! Gillar särskilt C.Viorna och C.addisoni
  Har tyvärr ingen av dem.

  Juuli ser också fin ut!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...