måndag 2 juli 2012

Vulgärt, traditionellt, gott, sött & läst

En besökare välkomnades i förmiddags och vart timmarna tog vägen har jag ingen aning om! Det var Carina,  I Vått och Torrt, som för tredje gången var här. Även om jag tycker att här inte händer så mycket, får jag då höra det genom det någon annan ser, ändras perspektivet. Hon är både kunnig och  intresserad, ändå var det bara en bråkdel av alla funderingar jag har som kom upp till ytan.

Regnet har slagit ner den höga, stora, jag förr kallade kompostirisen. Är rätt säker att namnet är 'Senlac'.
Rosenkragens färg tillsammans med brandgul lilja kom upp efter att Carina i England sett den vanliga orangea praktvallmon kombineras med annat i t ex ceriserosa. Jag hade ingen aning om att detta är senaste "inne", i min 100% traditionella rabatt!
 Vi har provsmakat några, idag blev det skörd. Mmmmmm, vilken smak!
Sött? Javisst är Geranium 'Summer Skies' och kungsnävan i kvällens motljus söta tillsammans! Jag hade kunnat sälja många sådana nävor idag. Det var efterfrågan på de, tyvärr finns ingen på plantmarknaden.
Mest beundrad idag blev klematisen 'Toki'. Många "Ååååhhh". Igen!
 Likaså "åååhhhhades" det vid pionen 'Shirley Temple'.
Roat mig idag med läsning ur en ny rosbok. Passar mig som gillar historierna bakom växters namn. Boken är bra med fina bilder och läsvärda skildringar, men en undran jag har haft länge har inte fått sitt svar. Vad hette Mme Plantier i förnamn?


Under sena eftermiddagen hade jag trädgården och loppisen öppen. En besökare som var här för några år sedan öppnade bildörren och sa glatt: -Åh, det är här det är en fantastisk trädgård".
Plötsligt stod en äldre dam vid en rabatt. När vi pratades vid hade hon intressanta saker att berätta om gården. Nytt för oss som vet så lite om huset. Det var verkligen roligt!

Skylten vid vägen kommer upp imorgon igen!

Ha en härlig julikväll!
2 kommentarer:

 1. Så roligt att Carina besökte dig! Nu måste jag intervjua henne. Kanske kommer det bilder på hennes blogg också!

  Summer Skies är en fantastiskt vacker näva, som jag inte sett i verkligheten förrän i går, när vi var på trädgårdsvisning.

  Kram!
  Märit

  SvaraRadera
 2. Tror att 'Summer Skies' har den effekten på människor som ser den för första gången - "VILL HA":) Så var det i alla fall för mig:)Du verkar ha haft en trevlig dag med en massa besök och "feedback" sådant är alltid underbart. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...