söndag 22 juli 2012

"Jobbade" övertid idag


Folktomt på bilderna. De är helt nytagna. Annat var det under hela eftermiddagen idag.

 Ingen syns längre i rosengården. Nyss var de massor som doftade på rosorna. Särskilt då på 'Mme Plantier' vars söta doft berusade många näsor.
 I skuggrabatten var det de uppväxande silveraxen, krypkotulan, den blå nunneörten som gav mig frågor. Fick mycket berömmande ord för bladvariationen. Skuggrabatten är den bortre delen, den främre från lyktan mot höger kallas den blå rabatten.
Vid lyktan blommar det gula dagögat. Ett par som var här blev glada av att få namn på en av sina växter därhemma.
 Sista bilden är också tagen uppifrån balkongen. Om rosorna är rakt fram (västerut), skugg- och blå rabatt ligger söderut, så blickar vi åt nordväst nu. Här var det många frågor som fick svar!

Öppningstiden var 11-15. 

De första kom vid 11-tiden. Återkommande besökare, som flera gånger fått för lite tid, därför var det extra roligt att kunna gå runt och prata ostört. Sedan blev det så blev det så lugnt att jag nästan somnade i vilstolen. Strax därpå började folk droppa in i ganska lagom takt. Klockan blev snabbt 15:30, vid 17:30 hade de sista gått.
Då hade kanske 50, eller 60, möjligen 70-80 personer passerat.
Extra roligt var kontakten med en AoT:forumist jag träffat en gång på en trädgårdsmässa, i ett garage för fördelning av tomat- och chiliplantor!
Många gånger idag fick jag frågan om varför inte trädgården var anmäld till "Lands Öppna Trädgårdar".  Svaret var att det var omöjligt att boka upp oss så tidigt, för vi visste inte om vi ens skulle vara hemma. Eftersom en annan trädgård alldeles här i närheten var anmäld, chansade jag att många skulle välja genomfartsleden i Torsåker (det är ju så fint här) och skulle se skylten och komma in på besök. Vilket också skedde. Liksom att folk som varit här tipsade andra i den närbelägna trädgården att komma hit.

Jag fick gå mer eller mindre tid med så många idag. Kändes som om jag hann med mycket bättre än tidigare. Kunde kolla upp deras frågor, titta och berätta om växter. Få så mycket utbyte själv. Tack alla för era varma kommentarer!

Maken höll i hela loppisavdelningen där folk fyndade, sålde allt för 5:-/st, böcker 1:-/st. Skötte kassan för loppis och växter. Nu är loppisen stängd.
Det finns en del växter kvar, trädgården är nyputsad. Bara att gå ut och njuta!

Ha en skön avslutning på helgen!

1 kommentar:

  1. Visst är det en speciell känsla när alla besökare gått hem efter en dag med öppen trädgård? Det är så många intryck att bearbeta, många roliga samtal man minns och så OTROLIGT roligt med all feedback som man får:) Ha det så gott/Monne

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...