lördag 16 juni 2012

Blöta blommor

Minns ni mitt besök i en fantastisk trädgård? En månad senare grävdes massor av plantor upp till mig. Den här blå har tagit sig väldigt bra. En nunneört som heter 'Craighton Blue'. Väldigt fin med blå bergvallmo, som inte vill trivas här.


En annan jag fick då, är den här, vars blomning jag totalt missade förra året. Endast fröställningen skvallrade om hur den varit. I år är det jag som spanat den mer än en gång om dagen. Primulan heter 'Miller´s Crimson'.

Ännu en som trotsat dagens regn. Irisen 'Immortality'. Många knoppar finns kvar. Isblå.

Den vanligvis så fluffiga aklejrutan dryper av regn. Brukar vara svår för kameran att fokusera, men nu när den klumpar ihop sig...

I stort sett samma färg, men helt annan. Mycket lägre, mer soldyrkare, är denna knopp som tagit färg. Den här ser jag verkligen fram emot att få se hela blomman.

Igår knoppades 'Miss Bateman'. Nu har hon vaknat. Är lite yrvaken. Visst är de snygga ihop, de här två vita. Det ni inte ser (men jag gör) är ett vitt fluff ganska nära, vit aklejruta kompletterar synen.


Den här regniga dagen har jag kopplat av och läst, krukat några växter och bokat in ett par trädgårdsbesök hit! Imorgon öppnar jag loppisen och växtmarknaden. Blir det lugnt, hinner jag läsa mer!

Ha en härlig lördagskväll.


1 kommentar:

  1. Vackra allihop, Batman och löjtnandshjärtanen var riktigt ljuvliga ihop!
    De blå nunneörterna är så fina, har fått flera olika plantor de sista året så nu väntar jag på att få se mkt blomning i framtiden. Jättefina är de!
    Ha det fint!
    Blomkärringen

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...