onsdag 20 juni 2012

Mycket nytt

Tål man myggbett kan man här njuta av nävan 'Stillingfleet Ghost'.  En brunnäva placerad i skuggrabatten. I lä av en hög syrenhäck trivs även myggen här. En annan rolig näva finns också här, tyvärr var det myggens mattid, så jag flydde. Den som inte finns med på bild har läckra blad, 'Conny Broe' är namnet.
Kungsnävan är ny för mig, den har också börjat idag. En annan riktigt tjusig liten sak är Centaurea bagadensis. Åh, så glad jag är över den. Bild på 'Stillingfleet Ghost'.


En iris, högväxt, men sprödare är 'Mrs Rowe'. Färgen är lite fel, den är inte så blå, mer svagt violett.

Ännu mer iris, de här har startat idag. Dels de urgamla brungula utan namn i bakgrunden. Den i gult heter 'Flavescens'. De fick jag av en moster boendes i Skåne. 'Flavescens blommade hos Anna-Karin i måndags. Annat som hon hade i knopp blommade redan här. Så kan det tydligen vara. Där blommade gräsliljan, de har slagit ut här idag.

Paradisea liliastrum, är en som jag frösådde för ett par år sedan. Är jag nöjd med den? Jaa! Det med vita kanter i bakgrunden är en varigerad drakmynta, bara för att förstärka det vita.

Bara som det ser ut idag. Imorgon slår praktvallmon ut, i en färg som kommer att lugna ner de skarpa bergspionerna. Färgen blir ungefär som aklejan ner mot kl 4 och blommorna på dvärgpilen 'Flamingo'.

Gjort idag? Planterat ner den stora kannan från Anna-Karin i nya Gränsforskrukan. Arrangerat om lite bland krukorna.

Med stor möda trasslade jag loss de långa skotten på klematisen 'Purpurea Plena Elegans' ur den mindre klätterställningen. Bara två stänglar råkade gå av. Med tanke på hur tilltrasslat det var är det godkänt. Så ner med den ny ställningen. Hm, kanske jag borde köpt den största?

Imorgon ska här förberedas för helgen. Få se om det blir tid till något inlägg, annars önskar jag alla en skön midsommar!


2 kommentarer:

  1. Gillar också nävor, särskilt brunnävor, men igår kväll jämnade jag dem med marken.Vill inte ha alla deras frösådder.
    En riktigt trevlig midsommar!
    Birgitta

    SvaraRadera
  2. Tänk så olika man är, jag gillar nävor men inte brunnävor! Tycker att de är för spretiga i mina rabatter. Ser väldigt fina ut hos andra dock:) Ha en härlig och skön midsommarhelg du också/Monne

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...