tisdag 26 juni 2012

Somligt försvinner, annat börjar

Den första av mina blommande Finlands vita har haft sin höjdpunkt, en till buske har precis börjat. Den står sämre till, för att jag sammanlagt vill ha längre blomning.
Den ljusa till höger är Kathrin Vidar som är fantastisk nu.
Nu på morgonen gick jag runt i regnet och kunde räkna in 10 blommande rosor. Att jämföra med förra årets siffra :39.


Rosen här kommer att explodera, sedan fortsätter fyrverkeriet hela sommaren. 'Henry Hudson' är namnet att lägga på minnet. Förra året hade den mer än 1000 blommor!

Irisen 'Immortality' har nu sin höjdpunkt. Stora isblå blommor som vitnar något. Det vita i bakgrunden (kl 1300) är aklejan 'Green Apples'. Knopparna var limefärgade, ganska snart blev blommorna vita.

Hos Karin i Skara såg jag förra året blått intill glanskörsbäret. (mitt i bild 6 i länken). Här är min variant, kungsnävan har startat, en finfin blå klematis kommer upp från höger. Finns på Trägårn´ i Söderfors. Fujimusume är namnet.

Det regnar än. Jag får plocka fram något oläst igen. De senaste lästa är Karin Brunk Holmqvist / Stenhimlen och Carole Martinez /Det broderade hjärtat. Två väldigt olika skrivna böcker, men ändå läsvärda.
Eftersom det ändå är semester går jag över till engelskspråkig litteratur. En gammal vana jag har! Väljer emellan Peter Robinson / Bad Boy, David Nicholls /One Day eller Ian Rankin / Strip Jack.


Vill också hälsa ett par nya följare välkomna. Roligt att ni hittat hit!


3 kommentarer:

 1. Stackare er som har så mycket regn nu. Just nu har vi inte haft regn på flera dagar, men det hänger i luften idag:(
  Den irisen var supersnygg!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Inget vidare med så himla mycket regn;( Underbara bilder får du fram ändå;) Hoppas verkligen att vädret vänder nu så att vi kan få lite sommarkänsla:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Fina bilder trots det myckna regnandet! Vill tipsa om en bok jag just legat i uterummet och läst: "Dragspelsbrott" av Annie Proulx (hon som också skrivit "Sjöfartsnytt"). Jag är durspelare, jovisst, men tror den passar alla som gillar människoskildringar.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...