tisdag 19 juni 2012

Fin blålila primula

När Malena var här igår, så upptäckte jag knoppen till den här primulan.

Idag har den slagit ut. Kan man annat än gilla denna? Vad den nu kan heta...

Den måste komma från Joelssons fantastiska trädgård i Bagghyttan. Har inte hunnit leta i anteckningar och hittar ingen etikett, jag har grävt i minnet.

En till i blått, som också kommer från den fantastiska trädgården. Nunneörten 'Craighton Blue', den stormtrivs på sin plats.

Jag var beredd plantera ner Lindelofelian där vårkragen härjat. Den blå hade fått ge plats för provodlingsrosor och är planterad i stor kruka, än så länge. Ställde den intill den första blommande dagliljan och skulle just till att börja gräva..... Jaa, såklart de två ska stå ihop! Måste bara vänta ut irisen som snart ska till att slå ut.

 De fyllda bergspionerna har intensiv rosa färg när de är nyutslagna, som här och nu. Det är rikblommande i år.
I kvällssolen lyser det om dvärgpilen 'Flamingo'. T v är det en massa aklejor, kirgislöken kompletterar bergspionblommornas form. I förgrunden knoppas en jättevallmo. Inte den i orange! Längst t h syns en högväxt näva. Jag mätte upp den till 105 cm. Enligt perennboken ska 'Summer Skies' bli 60 cm hög. Min näva är nog analfabet.


Gjort idag? Läst färdigt en bok, fått ner ringen runt bigarråträdet, krattat gruset, "halmat" jordgubbarna och täckt dem så det är vi som får skörda.

Ha en skön tisdagskväll!


3 kommentarer:

 1. Härliga bilder, min bergspion har blommat över för länge sedan och jag saknar den verkligen för den är underbar, nu får jag vänta ett helt år till:) 'Summer Skies' är verkligen en högväxt näva var tvungen att flytta min förra året:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jag gillar att du skriver namnen på ALLA blommorna på bilderna. Toppen, så slipper man undra när man är vetgirig!
  Ha det fint
  Pia

  SvaraRadera
 3. Åå den primulan kan du väl plocka frön från, helt underbar!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...