tisdag 19 juni 2012

Trädgårdsbesökt & trädgårdsbesök

Gårdagen i glatt minne bevarat. Efter en sådan dag orkade jag inte igår välja bilder och lägga ut här.

Först om besöket hos Anna-Karin (Landet Krokus) i idylliska Hillevik. Alltid lika glad och gästfri, berättar tydligt om blivande projekt så föreställande bilder dyker upp.
Vädret var helt underbart, sol, värme och blå himmel. Det gjorde fotograferandet svårt, inte hjälpte det med alla kontraster som skuggande vajande träd bidrog med. En minnesbild att ta fram när snön yr i vinter är när vi satt och fikade; en blick åt ena hållet där syntes havet blåglittra. Hela tiden med trädgården i synfältet.

(Anna-Karin: fjärilen var en sorgmantel, dess dagar är nog över, så sliten som den såg ut. Din iris är troligen I. flavescens)
Sedan for jag hemåt (med bilen full av plantor), från blå himmel och värme. Höll på att fastna i kö vid en olycka, en lastbil hade vält och där var massor med utryckningsfordon. Väl hemma var det både kyligare och molnigt, vinden mojnade och luften blev full med mygg. Lite besvärande eftersom det var dags för mig att ta emot besök. Malena skulle vara i trakterna och hade frågat om hon skulle kunna komma. -Såklart, svarade jag och igår gick vi runt bland planteringarna. Det blev mycket prat och skratt!
Fikat fick vi ta inne, sedan kikade vi på några bilder såsom det såg ut innan jag satte spaden i jorden för 6 år och 2 månader sedan.
Det var en dag full med trevliga upplevelser, roligt träffa andra trädgårdstokar, utbyte av erfarenheter och frågor kring växter, sorter, färger, former, planer osv.

Någon mer som vill komma? Hör av er via mejlen!

Idag blåser myggen bort!
 Ha en skön junitisdag!

2 kommentarer:

  1. Hej goaste du! Så glad att du kom! Och så himla kul att se bilder från egna trädgården genom någon annans kamera... Besynnerligt, men kul! :) Tack snälla söta du igen för alla spännande plantor. Fibblan har jag redan planterat och sipporna har ju sin bestämda plats ;) men resten måste jag suga på ett tag. Gentianan - vill den stå soligt? Kanske i murrabatten?
    Kraaaam!

    SvaraRadera
  2. Det finns nog inget som slår trädgårdsbesök vare sig man gör det själv eller att någon kommer till ens egen trädgård:) Att få vandra runt med likasinnade - prata blommor och odling, växtsorter och placering och......... ja, allt som har med trädgård att göra:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...